הקטגוריות השונות של יהלומים
יהלומים בעולם מתחלקים לשתי קטגוריות בסיסיות. האחת, יהלומים לבנים חסרי צבע, משתנים בטווח משקיפות מוחלטת עד לגוונים צהובים עכורים. הקטגוריה השנייה כוללת יהלומים צבעוניים, אשר נחשבים ליותר נדירים ומושכים תשומת לב מיוחדת במדריך זה.
תהליך ייחודי: היווצרות יהלומים צבעוניים
יהלומים צבעוניים, הידועים גם בשם Fancy Color Diamonds, מהווים רק 1% מכלל היהלומים בעולם, ולכן הם נחשבים לנדירים ויקרים. הם נוצרים בתהליך כימי זהה לזה של היהלום הלבן, אך בתהליך הווצרותם חודרים אלמנטים זרים שמעניקים להם את הצבע הייחודי. לדוגמה, חנקן יוצר צבע צהוב ובורון יוצר צבע כחול. הטבע מספק מגוון רחב של צבעים, כולל ורוד, כחול, צהוב, ירוק, סגול, אפור ואדום.
התפתחויות ומגמות בשוק היהלומים
בשנת 2002, הפכו יהלומים צבעוניים לפופולריים במיוחד לאחר שהשחקן בן אפלק רכש טבעת אירוסין עם יהלום פנסי קולור ורוד לג'ניפר לופז. מאז, רבים נמשכים לקסם של היהלומים הצבעוניים הללו, עם מגמה בולטת לשימוש בהם בטבעות אירוסין.
חשיבות התעודה הגמולוגית
עם עליית הביקוש ליהלומים צבעוניים, חשוב לדעת איך לזהות את אותנטיותם. תעודה גמולוגית ממעבדה מוכרת היא הכלי החשוב ביותר לזיהוי יהלום טבעי מול יהלום שנוצר במעבדה. פרמטרים כמו צבע, ניקיון, קראט וחיתוך כולם חשובים לקביעת ערכו.